Fänkål med vete och dill
Enkel och charmerande rätt av fänkål med vete och dill. Annorlunda tillbehör med behagliga smaker. Frisk dressing förhöjer smaken ytterligare på denna fräscha och lättlagade rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 dl matvete
2 små fänkålsstånd
1/2 kruka dill till garnering
Dressing
skal av 1 citron
juicen av 1/2 citron
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris i stället för matvete.
Gör så här
Tips
Passar till fisk och skaldjur.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi664 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt0.7 g
Kolhydrater15 g
Protein5 g
Kommentarer