Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Betyg 3.3 av 5.
241 personer har röstat
6
Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Inled festmiddagen, eller nyårsmenyn, men frasiga fritters. En klassiker på nytt sätt där vi blandar riven fänkål med potatis och steker riktigt krispigt. Servera med löjrom och smetana, en tjock, syrad grädde som påminner om crème fraiche. Ljuvliga smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Ingredienser

4 portioner
250 g  fast potatis
1   fänkål (à 200 g)
1   ägg
1 dl  riven parmesan
2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar
3 msk  olivolja
1   rödlök
1 dl  smetana (eller crème fraiche)
80 g  löjrom
parmesanflarn

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.

Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Dagen före festen
Ca 30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
241 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt goda!

Pernilla

2021-12-31

Funkar jättefint att laga i våffeljärn, blir dessutom riktigt vackert.

Carina

2021-09-25

Krispigt och gott

Elisabet

2016-01-07

Näringsvärde per portion

Energi1434 KJ / 343 kCal
Fett24 g
Salt1.8 g
Kolhydrater14 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äggcocotte med löjrom
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselbackspotatis mini
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga