Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat
I vissa delar av Italien är det vanligt med olika slags gratänger på fänkål. Här är en rustik variant med färskkorven salsiccia, söta körsbärstomater, timjan och äggstanning. Byt ut hälften av fänkålen mot två deciliter kokt pasta för en smakrik och matig pastagratäng.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål (à ca 250 g)
1 gul lök
250 g körsbärstomater
300 g färsk salsiccia
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
Äggstanning
3 dl mjölk (3 %)
3 ägg
1 tsk torkad timjan
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 503 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein31 g
Kommentar
Gott men mera kryddor behövs
Maria
2017-02-06