Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
1
Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat

I vissa delar av Italien är det vanligt med olika slags gratänger på fänkål. Här är en rustik variant med färskkorven salsiccia, söta körsbärstomater, timjan och äggstanning. Byt ut hälften av fänkålen mot två deciliter kokt pasta för en smakrik och matig pastagratäng.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Fänkålsgratäng med salsiccia och tomat

Ingredienser

4 portioner
2   fänkål (à ca 250 g)
1   gul lök
250 g  körsbärstomater
300 g  färsk salsiccia
1 msk  olivolja
1 krm  salt
1 krm  peppar

Äggstanning

3 dl  mjölk (3 %)
3   ägg
1 tsk  torkad timjan
2 dl  panko (asiatiskt ströbröd)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Gott men mera kryddor behövs

Maria

2017-02-06

Näringsvärde per portion

Energi2103 KJ / 503 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Potatis- och fänkålsgratäng
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerad fänkål med parmesan och basilika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med fänkål och mos
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärs- och fänkålsgratäng
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilé med fänkålsgratäng
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga