Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter
![Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157669/cf_259/fankalsstekt_lammrostbiff_med_svartrotter__citron_och_orter.jpg)
Ugnsstekt lammrostbiff som har gnidits med fänkålsfrö och brynts ihop med vitlök. Serveras på en bädd av kokta grönsaker, som svartrot, morot, kronärtskocka citron och tomat.
![Fänkålsstekt lammrostbiff med svartrötter, citron och örter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157669/cf_259/fankalsstekt_lammrostbiff_med_svartrotter__citron_och_orter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
3 1/2 dl vitt matlagningsvin
3 msk olja
2 lagerblad
1/2 tsk salt
5 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
375 g svartrötter
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g snackmorötter
400 g kronärtskocksbottnar
250 g babyplommontomater
1 citron
1 dl hackade örter t ex persilja, körvel, basilika
Lammrostbiff
1 msk torkade fänkålsfrön
1 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
ca 800 g lammrostbiff
1 msk olivolja
1 msk smör
Till servering
gärna aioli
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut aioli eller välj äggfri aioli.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer