Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa
![Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18232/cf_259/fankalstagliatelle_med_saffran_och_tomatsalsa.jpg)
En underbar pastarätt som bör förtäras med ett gott rött vin. I såsen hittar du fängslande ingredienser som saffran, vitt vin och fänkål som får sällskap av en het tomatsalsa. Du sveper in tagliatellen med såsen och sedan är det bara att njuta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
![Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18232/cf_259/fankalstagliatelle_med_saffran_och_tomatsalsa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 fänkål
1 msk olivolja
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
Tomatsalsa
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 tomater
2 krm salt
1 msk olja
1 dl hackad persilja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer