Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple
Här serveras den skivade fårfiolen med en matig sallad på syrlig fetaost, söt paprika och granatäpplekärnor. Färgstarkt och smakrikt! Det hela toppas med knaprig rostad mandel.
Ingredienser
4 portioner
2 spetspaprikor
1 granatäpple
150 g fetaost
65 g färsk spenat
1 msk olivolja
2 tsk vinäger
flingsalt med jod
svartpeppar
1/2 dl sötmandel
300 g fårfiol
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut fetaost mot tofu.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1316 KJ / 315 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater6 g
Protein24.1 g
Kommentarer