Farmor Zarahs äppelmaräng

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
2
Farmor Zarahs äppelmaräng

Ett delikat recept på Farmor Zarahs äppelmaräng som passar utmärkt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat äpple, socker, ägg och citron. Servera den härliga efterrätten med vaniljglass!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Farmor Zarahs äppelmaräng

Ingredienser

6 portioner
6   söta äpplen t ex Jona Gold eller Cox Orange (6 äpplen motsvarar ca 1 ½ kg)
2 - 2 1/2 msk  vatten

Maräng

4/5 dl  vatten
1 1/2 dl  socker till kokning
3   äggvitor
1 msk  socker till vispning
1 tsk  färskpressad citronjuice

Till servering

vaniljglass eller gräddmjölk

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass eller grädde.

Gör så här

Tips

Variera desserten: Testa t ex att låta en bit färsk ingefära koka med äpplena. Klassiska äppelkryddan kanel är heller aldrig fel, liksom nystött kardemumma.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Bästa desserten! Både enkel och god!

Fia

2023-07-21

åh wow, det här smakade som solig höstdag!!

Zarah

2023-07-21

Testa liknande recept

Rabarbermaräng med mandel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minipavlova med grillad ananas
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerad glass med maräng och bär
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ananas "baked Alaska"
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakat toscaäpple
Betyg 4.3 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga