Farmor Zarahs äppelmaräng
![Farmor Zarahs äppelmaräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27980/cf_259/farmor_zarahs_appelmarang.jpg)
Ett delikat recept på Farmor Zarahs äppelmaräng som passar utmärkt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat äpple, socker, ägg och citron. Servera den härliga efterrätten med vaniljglass!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
![Farmor Zarahs äppelmaräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27980/cf_259/farmor_zarahs_appelmarang.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 söta äpplen t ex Jona Gold eller Cox Orange (6 äpplen motsvarar ca 1 ½ kg)
2 - 2 1/2 msk vatten
Maräng
4/5 dl vatten
1 1/2 dl socker till kokning
3 äggvitor
1 msk socker till vispning
1 tsk färskpressad citronjuice
Till servering
vaniljglass eller gräddmjölk
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass eller grädde.
Gör så här
Tips
Variera desserten:
Testa t ex att låta en bit färsk ingefära koka med äpplena. Klassiska äppelkryddan kanel är heller aldrig fel, liksom nystött kardemumma.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa desserten! Både enkel och god!
Fia
2023-07-21åh wow, det här smakade som solig höstdag!!
Zarah
2023-07-21