Färs- och champinjonfrikadeller
Färs- och champinjonfrikadeller, eller stora köttbullar med champinjoner som det även kan kallas, är en trivsam middag som uppskattas av både vuxna och barn. Vitlöken, köttbuljongen och purjolöken smaksätter pastarätten som toppas med parmesanost.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex spagetti
250 g champinjoner
2 - 2 1/2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g köttfärs
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
1 purjolök
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
1 - 1 1/2 msk soja
Till servering
bröd
ev färskriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2213 KJ / 528 kCal
Fett14.4 g
Kommentarer
Uselt recept. Smaklöst och tråkigt.
Karin
2017-10-15Enkelt att göra och hur gott som helst!! Kommer göra fler gånger!!
Lotta
2007-09-17