Färs- och svamppanna
Enkel och snabblagad färs- och svamppanna, som är en himmelsk blandning av matig köttfärs, morötter och underbar svamp. Röran är ljuvlig tillsammans med ris och skivad tomat.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
4 morötter
200 g svamp t ex trattkantareller eller champinjoner
1 1/2 msk flytande margarin
500 g köttfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
1 1/2 dl grädde (5%)
För alla
Gör mjölkproteinfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja och byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Uteslut sojan om du inte tål den.
Gör så här
Tips
För att få en mustigare smak på pannan är det gott att smaka av med 1-2 msk koncentrerad svampfond (för 4 port). Minska då på saltet.
Gröna tipset: Byt ut färsen mot quornfärs om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Byt ut färsen mot quornfärs om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Ska potatisen vara med i grytan eller är det separat ? Man ska äta med den?
Delia
2024-04-11Hej Delia! Potatisen pressas och serveras till grytan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-12Kunde varit mindre morötter i, dem tog över hela pannan
Ida
2022-02-19Snabb och enkel rätt som numera är min 11-åriga dotters favoritmat. Bra tips också med denna rätt är att spara lite av morot/svampröran till vegetarianen i familjen!!
Vanja
2007-02-16