Färs- och svamppanna med pressad potatis
Recept på god och matig husman! Färs- och svamppanna gör du enkelt av bland annat morötter, champinjoner, nötfärs och matlagningsgrädde. Servera den rejäla grytan med pressad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 morötter
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3245 KJ / 560 kCal
Fett25 g
Kolhydrater50.1 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Gott och lättlagat! Följde tipset att ta 3 dl grädde och 1 dl mjölk.
Sara
2024-10-21Mycket gott! Tog blandfärs i stället för nötfärs och 1.5 dl mellanmjölk o 1.5 dl vispgrädde. I och med att vi hade färskpotatis så kokte vi bara potatisen. Blev inte alls torrt!
Lena
2023-08-09Hej! Har gjort denna rätt helt vegansk det blev lika gott som original receptet.
Tarja
2022-09-08