Färsbiff med rödbetor och ägg
![Färsbiff med rödbetor och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14618/cf_259/farsbiff_med_rodbetor_och_agg.jpg)
Mumsiga och mättande biffar av köttfärs, lök och rödbetor som serveras med klyftpotatis, ägg, broccoli och knäckebröd. Färsbiff med rödbetor och ägg tillagar du på under 45 minuter.
![Färsbiff med rödbetor och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14618/cf_259/farsbiff_med_rodbetor_och_agg.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
1 gul lök
5 - 6 inlagda rödbetor
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk vatten
1 olja
4 ägg
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Blanda gärna i 1-2 msk kapris (för 4 port) i färsen om du har det hemma.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du inte vill ha kött.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du inte vill ha kött.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 618 kCal
Fett0 g
Kommentar
Alla i familjen gillar färsbiffen. Extra gott med mycket grönsaker till!
Barbro
2005-07-10