Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad
![Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38803/cf_259/farsbiff_med_rodbetor_och_matig_tomat-_och_avokadosallad.jpg)
Dessa färsbiffar smaksatta med rödbetor blir en lättlagad kolhydratsfattig lunch. Servera med en matig bulgursallad med tomat och avokado smaksatt med selleri och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
![Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38803/cf_259/farsbiff_med_rodbetor_och_matig_tomat-_och_avokadosallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl bulgur
1 dl inlagda rödbetor
600 g nötfärs
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Tomat- och avokadosallad
6 tomater
2 selleristjälkar
2 avokador
1/2 dl hackad kruspersilja
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4035 KJ / 965 kCal
Fett69 g
Salt4 g
Kolhydrater37 g
Protein42 g
Kommentarer