Färsbiffar i gräddig tomatsås
![Färsbiffar i gräddig tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29435/cf_259/farsbiffar_i_graddig_tomatsas.jpg)
Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja. Biffarna tillagas på under 30 minuter och representerar husmanskosten när den är som allra bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
![Färsbiffar i gräddig tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29435/cf_259/farsbiffar_i_graddig_tomatsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk soja
smör till stekning
Till servering
basilika eller persilja
hackad rödlök
oliver
pasta, couscous eller potatis
För alla
Fri från ägg.
Fri från gluten, om du väljer potatis eller glutenfri pasta (couscous tillverkas av vete).
Gör mjölkfri: använd mjölkfria ersättningsprodukter. Stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 550 kCal
Kommentarer
Jättegoda! Men jag tog passerade tomater lite mer grädde och redde lite med maizenaredning, såsen blev lite tunn annars tyckte vi.
Kajsa
2023-05-13Mycket bra recept! En sak som funkar bättre är att sjuda tomaterna och grädde i en kastrull i 15-20 minuter så det blir en bättre smak på såsen.
Johan
2023-03-24Enkelt och gott! Läste i kommentarerna att detta kunde vara lite smaklöst så jag modifierade såsen innan jag hällde den i pannan. Tog 2 dl krossade tomater utan att sila bort vätskan och mixade (stavmixer) tillsammans med 1 dl créme fraîche och 0,5-1 tsk paprikapulver. Det räckte för att få härlig mustig smak. Supergott!
Madelaine
2022-10-25