Färsbiffar med ajvar och tzatziki
Mumsiga biffar står på kvällens meny! Nötfärsen blandas med ströbröd, ägg och ajvar och kryddas med salt innan de formas till biffar och steks gyllene i pannan. Till detta äts nykokt ris, samt en tzatziki du gör på yoghurt, gurka och vitlök. Toppa med lite sallad och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl ajvar relish (mild)
1 ägg
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 msk smör eller olja
Tzatziki
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
peppar
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2734 KJ / 653 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g
Kommentarer
Supergott och enkelt att göra, barnen tyckte om det. Vi kommer absolut att äta detta igen!
Emelie
2019-05-01tt, rekommenderas starkt. Körde picklad rödlök,oliver ,fetaost till. Muuums,
Niklas
2019-04-29