Färsbiffar med gräddsås och tomat
Dessa färsbiffar får sjuda tillsammans med en härlig gräddsås för att bli riktigt saftiga och goda. Gräddsåsen rör du enkelt ihop med bland annat grädde, buljong och soja. Tillsammans med nykokt potatis, tomat och en härlig dressing blir måltiden komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Biffar
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk senap
ca 500 g kalv- eller nötfärs
1 msk smör eller margarin
Sås
1 msk majsstärkelse
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk soja
1/2 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
Tomatsallad
1 rödlök
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2275 KJ / 543 kCal
Fett27.4 g
Salt2.95 g
Kolhydrater51.1 g
Protein31.6 g
Kommentarer
Jag lät ströbrödet svälla ordentligt och länge. Höll inte ihop alls. Använde nötfärs.
Linnea
2017-03-08Hej Birgitta! Ett tips kan vara att låta ströbrödet svälla ordentligt och sen blanda färsen väl med saltet. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-03-01Jag fick inte biffarna att hålla ihop...
Birgitta
2017-02-27