Färsbiffar med ris och tzatziki
Att göra egna biffar med fetaost gör dem otroligt saftiga! Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, och forma sen färsen till biffar, som du steker klara i en klick smör. Bästa tillbehören till detta är nykokt ris, och en tzatziki du enkelt gör på egen hand med gurka, matyoghurt och en vitlöksklyfta. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
150 g fetaost
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 förp kruksallad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, yoghurt och fetaost. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 701 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Kommentarer
Väldigt gott. Tog i färsk persilja istället för oregano, funkade jättebra. Köpte dock Fontanas tzaziki
Ann-charlotte
2024-08-05Efter att ha läst tidigare kommentarer så tillsatte jag ett ägg i ströbrödsblandningen. Toppengott!
Jennie
2022-08-25Jättegott, vi behövde dock krydda på lite mer.
Sara
2022-08-24