Färsbiffar med soltorkad tomat och grönt mos
![Färsbiffar med soltorkad tomat och grönt mos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136349/cf_259/farsbiffar_med_soltorkad_tomat_och_gront_mos.jpg)
Servera smakfulla färsbiffar och läcker grön potatismos till middag. Här får färsbiffar smak av ljuvlig soltorkad tomat och en hint av senap. Det gröna i moset har färg och smak av små gröna ärter, en utsökt smakkombination till de saftiga och läckra färsbiffarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016
![Färsbiffar med soltorkad tomat och grönt mos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136349/cf_259/farsbiffar_med_soltorkad_tomat_och_gront_mos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g fast potatis
250 g små ärtor
1 1/2 dl mjölk
1 msk smör
250 g broccoli
Färsbiffar
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 dl vatten
1 dl soltorkad tomatcrème
1/2 dl ströbröd
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk smör
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 602 kCal
Fett23.4 g
Salt2.97 g
Kolhydrater52.9 g
Protein38 g
Kommentarer
Hi Mark! Sorry they were too salty and the sentence about the oven. We reduced the salt now and of course - no oven. But the fallingapart piece...nothing we have experienced, so maybe you just got unlucky this time? /Michelle
Redaktionen
2016-04-27Too salty. The biffar fall apart because of the high oil content in the crème. And what's with the instruction to turn on the oven? It's never used!
Mark
2016-04-19