Färsdolmar i tomat

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Färsdolmar i tomat

Färsdolmar i tomat är en variant på svenska kåldolmar med smaker från Medelhavet. Köttfärs, ägg, vitlök och basilika rullas in i vitkålsblad och tillagas i ugnen med krossade tomater. Servera med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Färsdolmar i tomat

Ingredienser

4 portioner
de yttre bladen från ca 1 kg  vitkålshuvud
400 g  köttfärs
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   pressad vitlöksklyfta
3/4 tsk  basilika
1 dl  vatten
1   förp krossade tomater (à 500 g)

Till servering

kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färsdolmar i tomatsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
168 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsrullar i oreganosås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad vitkålssoppa med potatis och timjan
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga