Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer

Cannelloni med fiskfärs och hummer ger dig både en smak av Italien och av havets läckerheter! Låt cannellonin smälta i munnen tillsammans med en krämig zucchinisås. Passar utmärkt att servera vid festligare tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Färsk cannelloni med fiskfärs och hummer

Ingredienser

6 portioner
200 g  gäddfilé (gös eller lax)
1   äggvita
1/2 tsk  salt
1 dl  vispgrädde
100 g  fint skuret hummer - eller krabbkött
1/2 krm  kajennpeppar
1   liten vitlöksklyfta
1   tomat
10 - 12   färska lasagneplattor

Zucchinisåsen

1   liten zucchini
1   liten gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
1 msk  hackad timjan
2 dl  vispgrädde
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: förkoka och använd lasagneplattor utan gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havrebaserad gräddersättning, t ex Imat från Oatly eller Beneviva. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 6 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jag ska testa att ha såsen i formen tillsammans med cannellonirullarna i ugnen nästa gång

Johanna

2022-11-19

Vi serverade det på Nyårsafton och det blev väldigt uppskattat av våra vänner.

Gunilla

2003-01-01

Testa liknande recept

Cannelloni à la Burträsk
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftcannelloni
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med zucchini och linser
Betyg 4.6 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cannelloni med skinka och ruccola
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kvargcannelloni
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Canelloni med spenat och ricotta
Betyg 4 av 5.
59 personer har röstat
Under 60 min att tillaga