Färsk pasta med blodapelsin
Det här är en superenkel och lyxig bjudpasta med spännande smak av blodapelsin, konjak timjan och valnötter bland annat. Här kommer blodapelsinen till användning i matlagning vilket är en lite ovanlig och spännande smaksättare som gör pastan överrumplande god.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta (t ex med spenat och ricotta)
1 blodapelsin
50 g smör
2 msk konjak
2 msk hackad färsk timjan
1 dl grovhackade valnötter
1 krm salt
nymalen svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd pasta utan ostfyllning och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd »ren« pasta utan innehåll av mjölkprodukt och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer