Färskost med gräslök och najadlax
![Färskost med gräslök och najadlax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159014/cf_259/farskost_med_graslok_och_najadlax_.jpg)
Recept på en härligt vårlig hemgjord färskost som du lagar med gräddfil som får rinna av. Blanda i gräslök, pepparrot och kallrökt lax och servera med ett gott knäckebröd. Mums!
![Färskost med gräslök och najadlax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159014/cf_259/farskost_med_graslok_och_najadlax_.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 dl gräddfil
1 kruka gräslök
2 msk riven färsk pepparrot
150 g najadlax eller kallrökt lax
salt och svartpeppar
Till servering
knäckebröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur stor mängd är en kruka gräslök?
Anna
2023-07-23