Färskost med parmesan, citron och oregano

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Färskost med parmesan, citron och oregano

Med naturell färskost är det enkelt att sätta egen smak! Prova att piffa den med riven parmesan, syrlig citron och färsk oregano. Suveränt gott att bjuda till surdegsbröd eller att förgylla en soppa eller gryta med vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Färskost med parmesan, citron och oregano

Ingredienser

10 portioner
300 g  naturell färskost (av cream cheese-typ)
3/4 dl  riven parmesan
1/2 msk  finrivet citronskal
2 tsk  finhackad färsk oregano
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ostalternativ av färskost och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.

Gör så här

Tips

Färskosten går fint att förbereda 1-2 dagar i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi456 KJ / 109 kCal
Fett10 g
Salt1.5 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Spread med parmesan och grillad paprika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cream cheese board
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesan & vitlöksröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ärtpesto
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxröra med ost
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalljäst butterkaka med tapenade
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga