Färskostkräm med apelsin

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Färskostkräm med apelsin

En ljuvlig liten efterrätt på sötsyrlig färskostkräm med friska apelsinklyftor och ugnsrostade solroskärnor. Färskostkrämen fullkomligt smälter i munnen och är dessutom smaksatt med kardemumma och florsocker. En riktigt fest för smaklökarna!

Färskostkräm med apelsin

Ingredienser

4 portioner
250 g  kvarg
1 msk  florsocker
2 krm  malen kardemumma
2   apelsiner
3 msk  strösocker
1 dl  solroskärnor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1095 KJ / 262 kCal
Fett14 g
Salt0.06 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frestande laktosfria kardemummabullar
Betyg 3.7 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistageyoghurt
Betyg 2.7 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julknäcke med kardemumma  
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kvargpannkakor med varma bär
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fröstekt lax med ärtkräm
Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat
Under 45 min att tillaga