Färskpotatis med olivröra

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Färskpotatis med olivröra

Gör en annorlunda och förträfflig variant på klassisk färskpotatis. En smaklig olivröra läggs på ena potatishalvan, sedan halloumiost och slutligen andra halvan av potatisen. Tillbehöret blir matigt, krämigt och smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Färskpotatis med olivröra

Ingredienser

6 portioner
1 kg  färskpotatis (1 kg = ca 30 st)
200 g  halloumi eller fetaost
salt och peppar
1 dl  olivolja

Olivröra

200 g  kärnfria svarta oliver
2   vitlöksklyftor
1 msk  kapris
2 tsk  dijonsenap
3 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkprotein: uteslut halloumi eller fetaost, använd istället tofu.

Gör så här

Tips

Förbered rätten dagen innan genom att göra den helt klar att bara värma i ugnen innan den ska serveras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad halloumi med paprikadressing och solroskärnor
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegopytt med salsasås
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad halloumi med chimichurri och grönsaksspett
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette med rostade grönsaker, halloumi och hummus
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad halloumi med mynta och fänkål
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga