Färskpotatis med torsk och salsa verde
![Färskpotatis med torsk och salsa verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228767/cf_259/farskpotatis_med_torsk_och_salsa_verde.jpg)
En grön och somrig rätt! Salsa verde är en fräsch och örtig sås med sälta från kapris och sardeller och perfekt syra från vinäger. I det här receptet serveras den gröna såsen tillsammans med kokt färskpotatis och ugnsbakad torskrygg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
![Färskpotatis med torsk och salsa verde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228767/cf_259/farskpotatis_med_torsk_och_salsa_verde.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Salsa verde
2 dl hackad persilja
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
4 sardeller
2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
500 g torskrygg
3/4 tsk salt
800 g små färskpotatisar
olivolja
Till servering
1 1/2 dl crème fraiche
finhackad rödlök och gräslök
ev koriander
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakar ju ingenting, väldigt mild smak.
Nina
2024-06-06Mycket gott, godkänt av maken också.
Gull-britt
2023-06-28Fantastiskt gott! En riktig favorit!
Anneli
2021-07-29