Färskpotatisflarn
![Färskpotatisflarn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/o5ty79c7pqsw5rxluheb.jpg)
Frasigt och gott blir potatisflarnet där färdig smördeg används. Välj en lagrad ost som ger god smak till flarnet. Potatisflarn med färskpotatis passar perfekt som små munsbitar. Servera flarnet direkt när det fortfarande är krispigt och fräscht.
![Färskpotatisflarn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/o5ty79c7pqsw5rxluheb.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
5 färskpotatisar (5 st motsvarar ca 200 g)
1 rödlök (gärna färsk)
250 g färsk smördeg
2 dl riven lagrad ost (gärna Folke)
salt
peppar
2 dl gräddfil
1 kruka dill
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smördeg, ost och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi921 KJ / 220 kCal
Fett15 g
Salt0.1 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g
Kommentarer