Färskpotatissallad med krasse och färslimpa

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
0
Färskpotatissallad med krasse och färslimpa

Somrig färskpotatissallad serveras här med saftig köttfärslimpa. Medan limpan steker i ugnen rör du ihop potatis med färgglada grönsaker som rödlök, gröna ärter och röd mangold. Toppa med en stor klick krämig dijonyoghurt och strö över krasse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Färskpotatissallad med krasse och färslimpa

Ingredienser

4 portioner

Färslimpor

1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
ca 500 g  nötfärs
1   ägg
1 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Potatissallad

ca 900 g  färskpotatis
1   rödlök
250 g  små gröna ärtor
3 msk  rödvinsvinäger
3 msk  rapsolja
65 g  röd mangold
1/2   ask kryddkrasse
salt och peppar

Dressing

3 dl  turkisk yoghurt
1 msk  dijonsenap

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Färskpotatissallad med krasse och gräslöksdressing
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingfärsbiffar och äppelgräddsås med krasse
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med kryddig köttfärssås
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med pistage och citron- och dillyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med tzatziki och delikatesspotatis
Betyg 3.2 av 5.
86 personer har röstat
Under 45 min att tillaga