Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön
Samtidigt som köttfärslimpan och blomkålen gör sig klar i ugnen värms den smakrika såsen med smak av zucchini och paprika. Servera sedan med nykokt ris, sås, blomkål och pumpafrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Blomkål
ca 800 g blomkål
1/2 msk olivolja
1 kruka timjan
1 dl pumpafrön eller solrosfrön
4 port ris
1 förp pastasås (à ca 400 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3080 KJ / 735 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g
Kommentarer
Det här var verkligen inte gott. Varken aptitligt att titta på eller att äta. Köttfärsen smakade kokt och hade ingen smak alls då receptet endast sa salt och peppar, det var synd att jag inte lade till tex vitlök, sambal etc. Hela alltet med fröna och tomatsåsen...Nä. Jag åt några tuggor och slängde sen. Rekommenderas ej!
Thomas
2021-03-20Jättegott efter vi lade en matsked Dijonsenap i färslimpan
Berit
2021-03-17Vi kryddade med 1 msk gochugaru (koreansk chilipeppar) och två vitlöksklyftor. Supergott.
Kristina
2021-03-16