Fattiga riddare med inkokta aprikoser och färskostkräm
Namnet till trots är denna dessert allt annat än fattig! Smörstekta skivor av brioche som steks gyllene, doppas i citronsocker och serveras med inkokta aprikoser och en vispad kräm av färskost och grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
6 portioner
Inkokta aprikoser
15 torkade aprikoser
3/4 dl vatten
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl strösocker
1 stjärnanis
3/4 dl mörk rom
Citronsocker
1 1/2 dl strösocker
1 msk finrivet citronskal
Färskostkräm
150 g färskost
2 msk florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 stort ägg (à 70 g)
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 krm salt
6 skivor briochebröd
3 msk smör (till stekning)
Till servering
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott!! Vi åt det som efterrätt efter en lättare middag. Tillbehören förberedde vi på eftermiddagen, sen var det bara att steka brödet och servera. Kommer definitivt att göra det igen!
Karin
2022-12-27Själva riddaren blev god, medan tillbehören tog mer tid att laga än de var värda. Alldeles för sött med tillbehören
Joel
2022-01-09