Fem om dan-panna
Fem om dan-panna är en fräsch och vegetarisk rätt med mycket smak. Couscous, morötter, apelsin, kålrot, palsternacka och äpplen ger den här rätten ett härligt djup med intressanta och aromatiska smaker. Servera gärna pannan med en klick crème fraiche
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999
Ingredienser
4 portioner
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk saft av pressad apelsin
3 dl couscous
1 purjolök
3 morötter
1 bit kålrot
1 liten palsternacka
2 äpplen
2 msk olja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad basilika
lätt crème fraiche
bröd
För alla
Äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt couscous mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till en laktosfri crème fraiche.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt couscous mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till en laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag kan inte annat än att hålla med Anna. Jättegod panna som mättar bra, ser god ut, smakar gott och är lätt att laga. Vad mer kan man begära?
Annika
2009-03-20jättegod panna av det slag som ger en nya smaker i var tugga. rekommenderas!
Anna
2008-12-07