Festkotlett med bearnaisesmör
![Festkotlett med bearnaisesmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14571/cf_259/festkotlett_med_bearnaisesmor.jpg)
Festkotlett med bearnaisesmör är ett festligt och gott alternativ till bjudningen. De stekta fläskkotletterna får en härlig smak av krämigt smör med bearnaisesmak. Servera festkotletterna med bearnaisesmöret och potatiskroketter.
![Festkotlett med bearnaisesmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14571/cf_259/festkotlett_med_bearnaisesmor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfrysta potatiskroketter (à 600 g)
50 g lättmargarin (max 40%)
1 påse pulver béarnaisesås (à 30 g)
2 - 3 msk gräslök
4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
4 tomater
För alla
Gör mjölkfri: ersätt lättmargarinet med mjölkfritt margarin som smaksätts med 1 äggula, lite vinäger och dragon (för 4 port). Stek kotletterna i olja i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: smaksätt lättmargarin med vinäger och dragon och färga det gult med lite gurkmeja.
Gör så här
Tips
Gör i ordning smöret några timmar innan det ska ätas. Forma till en rulle och lägg i frysen så går det sen lätt att skära i fina skivor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 603 kCal
Fett0 g
Kommentar
Tyckte inte om bearnaisesmöret. Hade kanske varit godare med sås.
Birgitta
2005-01-19