Feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås
Prova på en ny variant av en gammal klassiker med hjälp av detta recept på feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås. Det mumsiga grönsaksfräset blandas med fetaost och viks in i vitkålsblad som steks i tomatsås. Fantastiskt gott!
Ingredienser
4 portioner
8 stora vitkålsblad
1 gul lök
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
250 g zucchini
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk färsk, hackad timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
100 g fetaost
Tomatsås
2 1/2 dl passerade tomater
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1520 KJ / 360 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Fyllningen var god, och jag kan tänka använda mig den till något annat, men resten var en katastrof. Jag behöver definitivt öva på det där med att göra kåldolmar...
Tina
2010-12-18Ett bra recept! Andra gången ville jag att det skulle vara lite mer matigt, så då hade jag grädde i tomatsåsen och det blev mer mättande och även lite festligare! Man kan ha i lite av det man har hemma, jag rev morot grovt och adderade även strimmlad vitkål. Rätten är utmärkt att förbereda om man låter dolmarna puttra i ungen istället för pannan.
Jonas
2008-09-22Rena lyxmaten om man försöker gå ner i vikt! =)
Josefine
2003-07-21