Feta- och rödbetsplättar med gurkröra
Vegetariska feta- och rödbetsplättar med gurkröra är en fantastiskt god rätt med ordinära smaker men som i kombination är oemotståndliga. Fetaost blandas med de rivna rödbetorna, kryddor och ägg innan de steks härligt frasiga i en panna. Servera dessa saftiga plättar med gurkröra och bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 grönsaksbuljongtärning
Plättar
150 g fetaost
ca 500 g förkokta rödbetor
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
1/2 dl majsstärkelse
2 msk olja
Gurkröra
1 gurka
250 g lätt kvarg (0,2 %)
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
3 tomater
1 citron
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2230 KJ / 533 kCal
Fett21 g
Salt1.66 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rekommenderas ej. Jag tog förkorta rödbetor och det blir alldeles för mycket vätska. Svårt att göra plättar, finns mycket bättre recept på rödbetsbiffar!
Birgitta
2022-01-13Vi tyckte inte alls plättarna var goda, gick inte att äta. Alldeles för starkt med rödbetan såhär, kanske skulle smakat bättre om man blandat med annan grönsak också.
Sandra
2017-08-24Jättegoda plättar! Varm rekommenderade och de går att frysa in. Tog däremot mycket längre tid för att jag var tvungen att koka mina råa rödbetor, det är bra att ha med det i planerna. Bulguren bytte jag ut mot dinkel och gurkröran skulle jag kalla för tsatsiki med kvarg. :)
Siri
2016-04-14