Fetafylld biff med rödlök
Perfekt vardagsrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Biffarna är fyllda med fantastisk fetaost, som hjälper biffarna att bli mer krämiga och välsmakande. Den stekta rödlöken på sidan av är ytterligare ett plus i kanten.
Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis
400 g köttfärs
1 1/2 msk vatten
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
100 g fetaost (max 16 %)
2 rödlökar
1 msk flytande margarin
600 g djupfrysta wokgrönsaker
Tillbehör
sallad
bröd
För alla
Byt ut osten mot sojabaserad ost och stek i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Krydda gärna färsen med någon örtkrydda tex timjan, rosmarin eller oregano.
Gröna tipset: Mixa kokta grönsaker och blanda med potatismjöl, salt och peppar. Fyll med fetaost och stek som ovan om du inte vill äta kött.
Gröna tipset: Mixa kokta grönsaker och blanda med potatismjöl, salt och peppar. Fyll med fetaost och stek som ovan om du inte vill äta kött.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2562 KJ / 610 kCal
Kommentarer
Gott men torrt därför hällde jag i lite matlagningsgrädde i stekpannan.
Barbro
2021-03-10Hopplöst att få biffarna att inte spricka så fetaosten syns...
Susanne
2008-07-18Mycket Gott! Jag stekte biffarna på lite högre värme så dem snabbt fick färg, sen in i ugnen för färdigsteka dem, då blir dem inte så torra.
Jeanette
2007-08-13