Fetaostgratinerad pasta

Man uppskattar ju mat som lagar sig själv, eller hur? Lägg bara pasta i en ugnsform ihop med paprika och en krämig sås. Smula fetaosten över och skjuts in i ugnen. Sen är den redo att serveras, ihop med tomater och rucola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2025

Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 förp färsk tortellini med ricotta och spenat (à 500 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
5 dl vatten
2 msk basilikapesto
salt
peppar
150 g fetaost
250 g miniplommontomater
1 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 510 kCal
Fett24 g
Salt4.4 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Hade i tomaterna i gratängen istället, blev gott! Lite vattnigt men gjorde inte så mycket.
Karin
2025-03-17Lite chiliflakes gör susen. Vatten räcker 3 dl. Gjorde egen pesto av solroskärnor.
Pia
2025-01-21Efter att ha läst folks kommentarer dubblade jag mängden tortellini och hällde i vitlök samt färsk basilika i pastasåsen. Det gav det mycket mer smak. Tyckte det blev gott och den var enkelt att göra. Passar bra till matlåda. Använde färsk tortellini.
Yasmin
2025-01-10