Fikon och apelsin i madeira
![Fikon och apelsin i madeira](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_43061/cf_259/fikon_och_apelsin_i_madeira.jpg)
Recept på en fantastisk smakfylld efterrätt av fikon och apelsin i madeira. Du gör den enkelt av bland annat apelsin, fikon, socker, madeiravin, vaniljglass och citronmeliss. Desserten passar perfekt till jul.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
![Fikon och apelsin i madeira](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_43061/cf_259/fikon_och_apelsin_i_madeira.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 apelsiner
3 färska fikon
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 dl madeiravin
1/2 l vaniljglass
citronmeliss
För alla
Innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, under förutsättning att man väljer tillbehör som passar.
Gör mjölkfritt: bjud mjölkfri glass från t ex Oatly.
Gör äggfritt: välj äggfri glass eller servera vispad grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer