Filéwok med örtsås och couscous
![Filéwok med örtsås och couscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15050/cf_259/filéwok_med_ortsas_och_couscous.jpg)
Spänstiga morötter, fläskfilé och spröda sockerärter wokas ihop till en förträffligt snabblagad rätt. Med den krämiga örtsåsen och matiga couscousen är woken fulländad.
![Filéwok med örtsås och couscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15050/cf_259/filéwok_med_ortsas_och_couscous.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
3 dl couscous
500 g fläskfilé
3 - 4 morötter
250 g sockerärtor
peppar
1 msk olja
1 - 2 msk sojasås
2 1/2 dl färdig örtkryddad sås
Till servering
bröd
För alla
Ersätt sojasåsen med balsamvinäger om du inte tål den.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris om du inte tål gluten, väj glutenfritt bröd.
Gör mjölkprotein- eller laktosfri: gör egen sås av havre- eller sojabaserad gräddprodukt och hackade örter om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Är tiden riktigt knapp kan morötter och sockerärter ersättas med djupfryst grönsaksblandning.
Gröna tipset: Byt ut köttet mot quornbitar om du inte vill äta kött.
Gröna tipset: Byt ut köttet mot quornbitar om du inte vill äta kött.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett16 g
Kommentarer
Mycket gott. Använde ris i stället för couscous. Kommer att lagas igen
Anne-cathrin
2006-04-16Jättegott och enkelt att tillaga om man förbereder noga. Kommer att tillagas fler gånger.
Martin
2006-02-26