Filmjölksbröd med bovetemjöl
Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Avnjut med valfritt pålägg!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
1 bröd
3 dl glutenfria havregryn (3 dl motsvarar ca 110 g)
1/2 dl pulveriserat (finmalen) psylliumfröskal (1/2 dl motsvarar ca 35 g)
2 1/2 dl bovetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 160 g)
2 msk sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
150 g torkade fikon
100 g hasselnötter
3 msk honung
6 dl filmjölk
För alla
Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn famställda av ren havre.
Gör laktosfri: välja laktosfri filmjölk.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser 1 bröd.
Receptet har uppdaterats januari 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi14063 KJ / 3361 kCal
Fett172 g
Salt4 g
Kolhydrater325 g
Protein94 g
Kommentarer
Jag har bytt 1 dl solroskärnor mot 1 dl pumpakärnor samt haft i valnötter. Aprikoser istället för fikon!!
Anja
2024-08-14Jag skippade fikon och tog mandlar istället för hasselnötter. Sen blev det yoghurt istället för fil men brödet blev jättebra och gott!
Karin
2024-04-14Supergott bröd. Jag har bytt fikon mot tranbär och ändrat 1dl solroskärnor mot 1dl pumpakärnor och minskat honung till 1 msk. Mumsig😊
Agnieszka
2024-02-12