Filmjölksbröd med bovetemjöl

Detta filmjölksbröd blir garanterat saftigt varje gång, och extra gott blir det med fikon i degen som tillför ljuvlig sötma och grovhackade hasselnötter ger ett härligt krisp. Om det inte var gott nog så är brödet även glutenfritt. Avnjut med valfritt pålägg!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
1 bröd
3 dl glutenfria havregryn (3 dl motsvarar ca 110 g)
1/2 dl pulveriserat (finmalen) psylliumfröskal (1/2 dl motsvarar ca 35 g)
2 1/2 dl bovetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 160 g)
2 msk sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm flingsalt
150 g torkade fikon
100 g hasselnötter
3 msk honung
6 dl filmjölk
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser 1 bröd.
Energi14063 KJ / 3361 kCal
Fett172 g
Salt4 g
Kolhydrater325 g
Protein94 g
Kommentarer
Fantastiskt gott! Perfekt för min man med diabetes.
Sirpa
2025-01-29Detta är det godaste brödet jag vet.
Daniel
2025-01-18jag undrar om det verkligen ska vara så mycket psylliumpulver i degen? Full av förväntan bakade jag brödet och efter en timme tog jag ut den cementliknanade limpan. Inget jäsmedel hade bitit på den. Det går att äta om man skär jättetunna skivor och rostar. Brödet ser fantastiskt ut på bilden. Vet inte om jag ska satsa på ett försök till.
Laine
2024-11-02