Filodegsknyten med tapenade
![Filodegsknyten med tapenade](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106019/cf_259/filodegsknyten_med_tapenade.jpg)
De här tapenadefyllda filodegsknytena är en riktigt bra rätt till plock- eller buffébordet. Mozzarella och basilika ger krämighet och smak. Servera gärna ihop med charkuterier.
![Filodegsknyten med tapenade](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106019/cf_259/filodegsknyten_med_tapenade.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
1 kruka basilika
125 g mozzarella
1 dl tapenad
2 krm svartpeppar
4 ark kyld filodeg
1 äggula
2 msk olivolja
För alla
Rätten innehållet gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarellan mot ett mjölkfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi849 KJ / 203 kCal
Fett16 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer