Filodegspaj med rödlök, tomat och mozzarella
Fantastisk, god och frasig paj av filodeg. Filodegsskalet fyller du med fräst rödlök och mozzarella. Gör en äggstanning med extra mycket tomatsmak från soltorkad tomatcrème och fyll skalet med. Perfekta tillbehör till filodegspajen är prosciutto, oliver och sallad.
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 msk olivolja
2 förp mozzarella (à 120 g)
4 ägg
2 dl vispgrädde (40 %)
2 dl mjölk (1,5 %)
4 msk soltorkad tomatcrème
1/2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
2 msk olja
6 ark filodeg
Till servering
prosciutto
oliver
rucola
För alla
Kontrollera noga innehållet i tomatcrèmen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mozzarela, grädde och mjölk.
Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslag.
Gör så här
1 paj passar även till ca 8 bufféportioner.
Tips
Ta till vara på filodegen som blir över; rulla in den noga i plastfolie och frys degen. Den kan användas till små portionspajer, använd en muffinsform i metall eller stora bullformar.
Soltorkad tomatcrème är god att ha på varma mackor eller som smaksättning i en vinägrett.
Soltorkad tomatcrème är god att ha på varma mackor eller som smaksättning i en vinägrett.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3148 KJ / 752 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater39 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklös.
Paula
2022-10-28Ganska smaklös och degen blir tyvärr väldigt tråkig och mjuk.
Alexander
2021-02-08