Filopaj med sparris och tomatsallad med linser
![Filopaj med sparris och tomatsallad med linser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182244/cf_259/filopaj_med_sparris_och_tomatsallad_med_linser.jpg)
En frasig filopaj är enklare att göra än vad den ser ut! Här smaksätter du den med underbar grön sparris, créme fraiche med smak av tre sorters senap och silverlök. För att addera lite färg serveras pajen med en smakrik tomatsallad som har basilika och mättande gröna linser i sig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
![Filopaj med sparris och tomatsallad med linser](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182244/cf_259/filopaj_med_sparris_och_tomatsallad_med_linser.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Filopaj
250 g grön sparris
1 silverlök
2 msk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche tre sorters senap
1 dl mjölk
6 ägg
250 g färsk filodeg
Tomatsallad
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
500 g plommontomater
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och tillsätt någon tesked vardera av dijonsenap och vanlig senap. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Tillsätt någon tesked vardera av dijonsenap och vanlig senap.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och tillsätt någon tesked vardera av dijonsenap och vanlig senap. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Tillsätt någon tesked vardera av dijonsenap och vanlig senap.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2904 KJ / 694 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ingen blir glad av kombinationen senap och sparris
Catrin
2022-02-07