Finsk korvsoppa
Värmande korvsoppa med mjuka rotfrukter, hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn ger klassiska smaker till soppan. En mumsig senapsyoghurt är det perfekta tillbehöret till korvsoppan!
Ingredienser
4 portioner
4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 350 g)
200 g kålrot
3 morötter (à ca 100 g)
1 liten purjolök (à ca 200 g)
400 g falukorv eller kycklingstekkorv
15 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
salt
2 msk fryst hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 407 kCal
Fett24 g
Salt6 g
Kolhydrater30 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Nästa gång så tar vi dock mindre vatten.
Alva
2024-10-30Barndomsminnen!!!
Sinikka
2024-10-07Det var gott med finsk korv
Leif
2024-09-25