Fisk à la thai
![Fisk à la thai](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15323/cf_259/fisk_à_la_thai.jpg)
Bjud din familj på en smak av Asien med denna Fisk à la thai. Den exotiska, heta smaken kommer av bland annat söt mango, sambal oelek och len kokosmjölk som läggs ihop i omgångar med fisken. Servera med nykokta nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
![Fisk à la thai](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15323/cf_259/fisk_à_la_thai.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g wokgrönsaker
400 g koljafilé
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
juicen av 1 lime
1 - 2 tsk sambal oelek
1 msk konc fiskfond
1 mango
färsk koriander
Till servering
nudlar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 640 kCal
Kommentarer
Så enkelt och gott, en rätt som ofta hamnar på menyn,
Ingemar
2023-09-01Ta gärna wokgrönsaker med bl.a. vattenkastanjer för att minska risken att det blir torrt.
Palle
2006-09-18