Fisk i kaviarsås
Fisk i kaviarsås är ett gott och lättlagat recept som bara tar 30 minuter att tillaga. Hoki eller torskfilé får sjuda i en krämig sås av grädde och kaviar innan du serverar fisken och kaviarsåsen med kokt potatis och broccoli.
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
600 g torskfilé eller hoki
1 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl grädde max 5%
1 dl smörgåskaviar
1 msk vetemjöl
500 g broccoli
bröd till servering
För alla
Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Ersätt vetemjölet med maizena-majs-stärkelse.
Gör mjölk- och laktosfri: Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Gör så här
Tips
Tillsätt gärna hackad dill eller använd dillkaviar för annorlunda smak.
GRÖNA TIPSET: Strimla grönsaker och lägg i en traktörpanna. Blanda grädde med pepparrot och häll över. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Bjud som grönt alternativ till fisken.
GRÖNA TIPSET: Strimla grönsaker och lägg i en traktörpanna. Blanda grädde med pepparrot och häll över. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Bjud som grönt alternativ till fisken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2478 KJ / 594 kCal
Fett13.7 g
Kommentarer
Låter jättegott och ett plus för att det inte är så många ingredienser.
Anita
2015-04-23låter mycket bra med extra sås fisk kan ju lätt bli lite torr Skall genast pröva taack för tipset
Helene
2010-02-01Jättegott!!! Jag använder alltid Kalles dillkaviar + extra färsk dill. Eftersom vi gillar sås i familjen gör jag dubbel sats (3,5 dl mini mat grädde och 1,5 dl vatten, 1,5 dl kaviar)
Christina
2009-08-27