Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet serveras den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig citron och gräslök som du enkelt vispar ihop medan fisken ligger i ugnen. Njut med kokt potatis, sås och krispiga haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
150 g färska eller frysta haricots verts (bönor)
Torsk
600 g torsk eller sej
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 citron
Till servering
1 cosmopolitansallad
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2113 KJ / 505 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Tog också grädde istället för vatten.
Jasmin
2025-04-24Bytte ut gräslöken mot färsk dill plus lade till 2 dl skalade räkor (till 2 p) när det gått klart i ugn plus toppade med lite mer dill. Nypa kajenn i såsen också. Riktigt god vardags eller festrätt beroende på vad man adderar. Nästa gång ska vi lägga till en havskräfta och toppa med löjrom. Favorit! Helt klart!
Åsa
2025-03-31Gott och enkelt, även barnen gillar det! :)
Helena
2025-03-18