Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Som panerade fiskfiléer fast annorlunda, men minst lika gott! Dessa steks i olja under tiden då potatis och sparris kokas. Servera tillsammans med en smarrig dillsås. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Fisk-ish filé med sparris och dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1/2   förp färsk dill (à 20 g)
2 dl  crème fraiche
1/2 msk  senap (gärna dijon)
salt
peppar
2   förp fisk-ish filé (à 170 g)
1 msk  olja
250 g  grön sparris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det blir gott med potatismos till och sparrisen kan stekas, lite längre än filéerna.

Mattias

2021-08-13

Näringsvärde per portion

Energi2303 KJ / 555 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk-ish med persiljesmör, ärter och potatis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish med äpplesmetana
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish med gräslöksmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish pinnar med currysmetana
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med sparris och grillad paprika
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrispasta med dill
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga