Fisk med ägg, chili och dill
Fisk och potatis, fast mycket mer än så är denna fiskrätt med ägg, chili och dill som du serverar med pressade potatisar och ärtor. De kokta fiskfiléerna täcks med äggblandning och färsk dill innan serveringen.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar
4 ägg
600 g fiskfilé t ex hällefilé eller spätta
1 röd chili t ex spansk peppar
1 tsk salt
2 msk flytande margarin
1 dl vatten
1 knippa dill
Till servering
sockerärtor
För alla
Byt ut det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin eller olja om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Är du rädd för att fisken blir för stark med chilin kan den bytas ut mot 1 finhackad röd paprika (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1678 KJ / 401 kCal
Fett13 g
Salt2.29 g
Kolhydrater29 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fungerar superbra som barnmat om man utesluter saltet och använder paprika. Vi tillsatte även ca 2 dl matlagningsgrädde så att det blev mer sås. Sås är alltid bra! Krydda gärna med citronpeppar.
Mari
2008-05-22