Fisk- och räkmosaik med dillcrème
En superfestlig förrätt, utmärkt för stora högtider och fester som till exempel nyårsafton. Denna mosaik på fisk och räkor är lika rolig att servera som fin att titta på. Lax, torsk och räkor blir tillsammans med en gnutta citron, lite paprika och en kräm med dill, överraskande gott.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
6 portioner
250 g laxfilé
250 g torskfilé
2 dl skalade räkor (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 röd paprika
finrivet skal av 1 citron
1 1/2 msk gelatinpulver
citronklyftor och späda salladsblad till garnering
smör till formen
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Dillcrème
2 dl crème fraiche
1/2 dl finskuren dill
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut vispningen.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer