Fisk- och skaldjurspasta
![Fisk- och skaldjurspasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89255/cf_259/fisk-_och_skaldjurspasta_.jpg)
En smarrig och snabbt fixad pastarätt är utmärkt på hektiska vardagar. Med både lax, torsk och kräftstjärtar får du mycket godsaker från havet. Den göttiga smaken från kräftlagen tas tillvara i såsen, smart och gott! Med den krämiga såsen till, persilja och citronklyftor till blir det tipptopp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014
![Fisk- och skaldjurspasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89255/cf_259/fisk-_och_skaldjurspasta_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna spaghetti
250 g broccoli
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2 purjolök
2 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl kräft lag (från kräftorna)
1 msk majsstärkelse
300 g frysta torsk- och laxtärningar
salt och peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 citron
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2889 KJ / 691 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater54.3 g
Protein30.9 g
Kommentarer
Favorit hemma hos oss, barnen äter med god aptit!
Tove
2024-03-07Helt otroligt gott och snabbt lagat
Edith
2024-01-25Supergod!
Margareta
2024-01-11