Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax
Ett härligt recept på fiskfilé med pepparrot, lax och puré av persiljerot. Du gör det av bland annat hälleflundra, gös, hoki eller torsk, persiljerötter, gurka, citron, rökt lax och pepparrot. Smakrikt och stiligt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
600 g hälleflundra (alt gös- hoki- eller torskfilé)
2 persiljerötter
4 potatisar
1 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1/4 gurka
1 msk mild rapsolja
1 citron
100 g rökt lax
2 msk riven pepparrot
1 knippe dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1940 KJ / 460 kCal
Fett24 g
Kommentarer
Håller med Britta! Purén är otrolig god och tillsammans med fisken, gurkan o pepparroten blir det suveräna smaker. Skulle nu önska tips på det perfekta vinet till detta!
Maritha
2006-01-25Det skulle blivit 5 hattar om man talat om att persiljerot tar mycket längre tid att koka mjuk än potatisen. Utsökt god smakkombination!
Britta
2005-12-12